Hvor er din "syregrænse"?

Når du træner, enten det er løb, cykling eller en anden sportsgren, vil dine muskler danne mælkesyre. Jo større intensitet, jo mere mælkesyre (lactat). Kroppen kan selv nedbryde mælkesyren, men er tempoet for højt, kan kroppen ikke følge med, og du syrer til. Den grænse ændrer sig, jo bedre form du er i, og jo mere du træner. Ved at kende din mælkesyre grænse, vil du vide hvilken fart, du vil kunne holde uden at syre til.


Testen foregår på løbebånd eller på din egen cykel sat på en hometrainer. Man har sit eget pulsbælte og ur med.

Lactattest for løb:
På løbebåndet starter du med opvarmning og derefter sættes farten op hvert 4. min med 1 km/t. For hvert 4. minut tages en blodprøve, som er et lille prik, enten i fingeren eller det ene øre og pulsen aflæses. Sådan bliver man ved, indtil testpersonen ikke kan løbe hurtigere og er kommet op over sin syregrænse. 

Lactattest for cykling:
På cyklen starter man ligeledes med opvarmning og derefter øger man modstanden med 25 watt for hvert 4. minut med en blodprøve for hver gang, også indtil rytteren har nået sit max.

Lactattest på cykel. 

Her viser prøverne at rytteren vil kunne træde 243 watt med en puls på 150.

Lactattest på løb. 

I dette tilfælde viser prøverne, at personen vil kunne løbe med en puls på 162 uden at syre til. Farten som her viser 14.32 km/t kan ikke bruges til så meget, da den ikke tager højde for vind og terræn.

Konsultationspriser

CYKLING

500 DKK

Lactat-testen måles for cykling


Varighed: 1 time

LØB

500 DKK

Lactat-testen måles for løb


Varighed: 1 time

LØB + CYKLING

800 DKK

Lactat-testen måles for både løb og cykling


Varighed: 1-2 timer

Kontakt os


Ring

(+45) 98 14 60 80 

Email

olefys@in-line.dk